Scheiden

Ik wil scheiden, en nu?

Huisje, boompje, beestje, het ideale plaatje. Maar wat als een van u, of u beiden aangeeft niet meer samen verder te willen?

‘In 2014 werd eindigde ruim 40% van de huwelijken door een scheiding. In 1980 was dit 24%. Het gaat om ruim 35.000 echtscheidingen per jaar’*

Niemand kiest vrijwillig voor een scheiding. Het is in het belang van alle betrokken partijen dat de gevolgen van de het verbreken van de relatie goed, in harmonie en zo efficiënt mogelijk geregeld worden. Hier helpen wij u graag bij.

U kunt ervoor kiezen de gevolgen van het verbreken van de relatie te regelen door ieder een eigen advocaat te benaderen, of u kiest ervoor samen één advocaat/mediator te benaderen; mediation. Klik hier voor meer informatie over mediation.

Wanneer u ervoor kiest ieder een eigen advocaat te benaderen, streven wij ernaar om door middel van korte lijnen en snelle communicatie met de advocaat van uw partner efficiënt overleg te voeren over de gevolgen van de verbroken relatie. Wij streven er bovendien naar om via korte lijnen met derden, zoals makelaars/taxateurs, financieel adviseurs en accountants tot lange termijnoplossingen te komen. Er moet namelijk veel geregeld worden. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over de kinderen, het huis, de auto(‘s), de spullen, de huisdieren, et cetera.

Aantal echtscheidingen grafiek
Download hieronder het intakeformulier echtscheiding om een indruk te krijgen van de zaken die geregeld moeten worden in geval van het verbreken van de relatie.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met een van onze professionals via het nummer 040-2070129 of via het e-mailadres info@brokkingadvocatuur.nl.


Download intakeformulier Klik hier om te downloaden

*via www.cbs.nl

Wilt u meer weten?

Vraag het onze professionals.

mr. G.L. Brokking – van Alphen, Advocaat.

Neem contact op
 

Meer weten over familierecht?

Op onderstaande website(s) kunt u terecht voor informatie over dit onderwerp.

 

www.verenigingfas.nl

www.kinderbescherming.nl

www.opvoedadvies.nl

www.kiesvoorhetkind.nl

www.villapinedo.nl