Bijna 2018!

2018: nieuw huwelijksvermogensrecht

Nog een klein maandje, dan is het alweer januari. Dat betekent een nieuw jaar, maar dat betekent ook een nieuw huwelijksvermogensrecht. Wat gaat er ook alweer veranderen?

De belangrijkste wijziging is dat de gemeenschap van goederen nog slechts datgene gaat omvatten wat voor het huwelijk al van samen is, of datgene wat tijdens het huwelijk wordt verkregen (behalve schenkingen en erfenissen).

Op het eerste oog lijken de veranderen wellicht eenvoudig, maar er zitten best wat haken en ogen aan en ook de gevolgen van deze wetswijziging zijn niet in één oogopslag te overzien. Zo is het belangrijk om voor het aangaan van het huwelijk goed te noteren wie wat heeft en wat de waarde van deze goederen is. Indien je namelijk niet kan bewijzen dat jij bijvoorbeeld de auto al had voor het huwelijk, wordt deze auto als gemeenschappelijk eigendom gezien, zodat de waarde 50/50 moet worden gedeeld.

Zeker als je ondernemer bent, heeft de nieuwe wet grote gevolgen. Zo wordt juist voor de ondernemer deze administratie belangrijker dan voorheen.

Dus, heb je in 2018 trouwplannen? Laat je dan goed adviseren!

ontwerp v2

Wilt u meer weten?

Vraag het onze professionals.

mr. G.L. Brokking – van Alphen, Advocaat.

Neem contact op
 

Meer weten over familierecht?

Op onderstaande website(s) kunt u terecht voor informatie over dit onderwerp.

 

www.verenigingfas.nl

www.kinderbescherming.nl

www.opvoedadvies.nl

www.kiesvoorhetkind.nl

www.villapinedo.nl