Mediation

Een procedure op tegenspraak bij de rechter kan jaren in beslag nemen. Mediation kan dan ook de oplossing zijn wanneer u op korte termijn en met geringe kosten een geschil, zoals een echtscheiding, wilt oplossen. Mediation door een advocaat-mediator heeft daarbij een groot voordeel: er wordt vanuit deskundigheid en ervaring een speelveld aangereikt, waarbinnen u afspraken kunt maken over uw eigen toekomst en u zelf uw verantwoordelijkheid blijft dragen voor uw beslissingen.

Onder onze begeleiding hebt u de mogelijk om, eventueel in samenwerking met in te schakelen deskundigen, een afgewogen beslissing te nemen. Beide partijen kunnen dan hun leven weer snel op de rails krijgen en met de verwerking van de gevolgen van de echtscheiding beginnen. De belangen van beide partijen zijn hierbij leidend. Zo kunt u in een vroeg stadium al afspraken maken over de woning, het gebruik van deze woning en de fiscale gevolgen hiervan.

Ervaring en deskundigheid

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van mediation en doorlopende scholing in de verschillende methoden die daarbij kunnen worden toegepast. Daarnaast bieden we deskundigheid op het gebied van wettelijke mogelijkheden, zodat u erop kunt rekenen dat het convenant voldoet aan alle vereisten. Zo komt u tot blijvende afspraken als partners en een solide relatie als ouders.

Mediation en echtscheiding

Maak van een complexe echtscheiding geen vechtscheiding!

Door tijdig uw situatie te herkennen en hulp te vragen, kunt u problemen voor zijn en mogelijk escalatie voorkomen.

Wilt u meer weten?

Vraag het onze professionals.

mr. G.L. Brokking – van Alphen, Advocaat.

Neem contact op
 

Meer weten over mediation?

Op onderstaande website(s) kunt u terecht voor informatie over dit onderwerp.

 

www.mfnregister.nl

www.verenigingfas.nlĀ